Sep 18, 2014, 10:30 AM  

Между Холивуд и Боливуд – 7 (Здравна пътека) 

  Poetry » Humour
474 0 2

Брат ми лекар е. Отдавна

отпуск той не е видял:

– Братче, как от тук да шавна!

Нито ял съм, нито– спал...

Всеки ден пред кабинета

пациенти се редят:

ден и нощ без отдих шетам–

те отвънка се роят!

 

Сам предлагам му:

                     – Предай ми

ключовете и върви,

а на мене пожелай ми,

по вода да ми върви!

  – Ама ти си... бояджия?!

В лекарския занаят–

де е Киро на кирия–

как ще се оправиш, брат?! 

Чак му иде да заплаче!

Но нали съм си корназ,

се разменяме, така че

поста му поемам аз...

 

 А след десет дена, ето–

той се връща от море

отпочинал! В кабинета

влизайки, възкликва:

                              – Бре?!

Изненада ме, човече!

Виждам, сторил си обрат–

пациенти няма вече?!

Казвай как се справи, брат!

 

– Всички идваха по спешност!

Ще попиташ със какво

излекувах ги успешно–

ми... с рициново масло!

На вратата щом почуква

някой със разстройство– хе,

давам му сто грама: хуква...

спре ли– значи е добре! 

Ако някой запек има,

две по сто му давам аз:

тръгва бавно, после– взима

километри с пълна газ!

Друг пък страх го е да кихне,

глътнал триста за настинка...

С туй лекарство променихме

деликатната картинка!

Няма нужда от аптеки

и субсидии, защо–

пускат здравните пътеки

със... рициново масло!

 

 

  

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Сериала ти върви прекрасно, гледаем е, тематиката е съвременна. Дано и ма и нови сезони!!!Харесвам!
  • Най-после сполучлива реформа в здравеопазването!!!
    Все за здравето работих,
    но не срещнах друг такъв.
    Само туй ще ни оправи,
    ала кой ще бъде пръв?

    Аз предлагам да изпратим
    на големците по кило.

    Много ми хареса - стихът ти е чудесен, става и за песен.
    Действително - много ми допадна!Поздравявам те!
Random works
: ??:??