Sep 30, 2014, 8:40 PM  

Между Холивуд и Боливуд – 8 (Таен сътрудник) 

  Poetry » Humour
448 0 4

Тачо сътрудник е таен на Шесто,

който "донася" в службата често–

с риск да получи пълна деменция,

следи за родната интелигенция:

кой е залитнал по западни моди,

кой във дома си любовници води,

кой все купува под щанда със връзки...–

поводи разни за доноси дръзки!

 

Лесно улавя доносникът всичко–

"смила" и дребните даже трохички,

пълни със клюки безброй досиета,

работа върши за триста ченгета,

знаейки: "Пръв сред шпионския род съм–

с ранга на Шерлок и доктора Уотсън!

Някой световен писател след време

скъпи романи ще пише за мене!"

 

Мисия нова Тачо получи.

Бързо адреса секретен научи:

беше квартира с изглед към парка–

явката на непозната другарка!

"Ох, да ми паднеш– ще те науча!"–

мисли агентът, превъртайки ключа.

Тихо, напръсти,промъква се в хола,

а на дивана...– другарката–... гола!

 

–Миличко!... Ти ли си?!...– тя му извиква.

Тачо от стрес си прехапва езика.

После изпуска въздишка: –Ега си!...–

виждайки гола отсреща жена си!

Ала тя бързо показва значката!...

"Боже, шпионка била и жената?!"

–Бързо изчезвай!– тя му се мръщи.

–Ще ни разкрият– отивай си вкъщи!

Вече разбра, че и аз съм секретна!...

 

"Всичко се връзва!...– в главата му светна.

–Сам домакинствам и гледам детето,

мия чинии, простирам прането,

готвя и чистя... В туй време жената

тайничко взема шпионска заплата!"

 

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??