* * *
Продадох те! Между кафе и... две цигари,
защото явно днеска беше уморена,
заяждаше се - погледите пареха
и лъхна някак между нас... студеното...
А тя... ме гледаше с възхита,
почерпих я... едно кафе!
Усмивката и беше Дяволита,
а кожата и... фино кадифе...
Кафе-цигара-мили думи,
потопих се тихо във... спокойното
и ето: "Смесихме" парфюмите...
А ти в съзнанието ми бе... "покойница"...
Разделяха ни с тебе грозни думи,
като шипове - бодлива тел,
зейнала бе пропаст помежду ни,
ти бе у нас... А аз в хотел...
Събудих се - тя бе до мен.
Запалих втората цигара...
Продадох те във този ден
с една... пиклива изневяра...
И всичко бе реално - не сънувах,
прибрах се - ухаеше на тебе къщата,
погледна МЕ с вина, а аз... напсувах СЕ...
Но...
Вече нищо не бе същото...
Продадох те!
Между кафе и... две цигари...
* * *
© Валентин Желязков All rights reserved.