Feb 4, 2024, 1:53 PM

Между пики 

  Poetry
113 1 0



Аз вале съм, ти - дама пика.
Между нас е бутилка мавруд.
Отношенията се промениха.
Звън на чаши със смях е чут.

Колко попа за нас се пропиха
в реалният, неколоден свят.
Асотата ни измениха,
налей и ще са пак валат.

Две осмици броят ни чашите.
Десет пъти това го видях.
Завистта им не ни изплаши,
защото не сме като тях.

Ние знаем какво е пика!
В двама ни има съдба.
Любовта, все по име ме вика,
а аз те държа за ръка.

И разбъркани даже в тестето,
падаш се все до мен.
Дама пика е все до валето,
а успехът е отреден.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??