Dec 15, 2013, 9:49 PM

Мелодия за душата 

  Poetry » Love
673 0 6

Каква мелодия се лееше в душата ми -

красива като очите на жена,

трепетът препъваше краката ми,

щом зърнах я как крачеше сама.


Вечерен час, танцуваха светулките

във лепкав мрак и хорска суетня,

ех, Господи! Красива е, сънувам ли?

Не се бави, пропъждай ми съня!


Не чадо мое, сън не е, а истина,

вълшебница - ти виждаш я нали?

Очите и звезди мънисто са,

слънчев смях от устните вали.


Косите и с лъчи - атлаз изплетох ги,

снага изваях - витата лоза,

обикнеш ли я, вечно ще омаян си,

жена ти давам, райски чудеса.


Каква мелодия се лееше в душата ми,

щом зърнах я как крачеше сама,

притичах, влюбено погалих я

и в миг небето страстно засия!

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мислиш в рими, Краси!
    Чудесно е!
  • Тази прекрасница любов!
  • Много ефирно и нежно!Аплодисменти!
  • Като космическа песен се лее прекрасното ти стихо!Поздравявам те за тази мъжка любов!
  • Това ли най-много те впечатли, защо на "и" няма ударение?
  • Много мечтателно!!Само не разбрах..„очите и звезди“ или очите Й звезди?
    И „косите и с лъчи“ или косите Й с лъчи?..
Random works
: ??:??