Jun 21, 2017, 10:06 AM

Миден храм 

  Poetry » Landscape
420 0 0

Погрешен повик на сърцето.

Залязват изгреви сънувани.

Вик на чайка до морето,

събужда спомени преплувани.

 

Моряк един  – неканен гост,

в миден храм прекръсти се.

Вълните са несбъднатост,

мечтите – пясък между пръстите.

 

Морски фар в душевен мрак

упътва кораби изгубени.

Незнайно кой, кога и как,

спасява двама влюбени ?

 

Южен бриз и страст безспир

заплитат в мрежи споделеност.

Гмуркайки се в морска шир,

подслаждат нейната соленост!

 

Венчават се в миден храм!

Извайват бисери, без миди!

Богати със себе си са, знам

и всеки може да го види!

© Мария Божкова All rights reserved.

27.05.2017 год.

МаЖор

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??