Едно сиво мишленце,
едно мишо детенце,
много огладняло.
Ама, толкова много,
че чак му прималяло!
А на небето, цяла
пита кашкавал е засияла!
Мисли си мишлето:
Само да съм по-голям!
Цялата ще те изям!
Само да те стигна! Сам!
Ам-Ам-АМАМ!
© Маргарита Ангелова All rights reserved.