Болката е само знаменател
и пътечка пряка през страха,
прегърни я като стар приятел,
тръгнал си стремглаво към студа.
Малко болка още ти остана,
щом я чувстваш, казват, че си жив.
Задуши я мъжки под кафтана,
припомни си колко бе щастлив.
Пожелай си мигове без грижи,
забрави в какво си прегрешил.
Погледът ти волен да се движи,
да си богу верен, богу мил.
© Светличка All rights reserved.