Oct 27, 2021, 1:10 PM

Моето проклятие 

  Poetry » Love
905 6 14

Ще ти дам мечтите си на заем.

Но само на заем. После ми ги върни. 

Под луната притихнали да мечтаем

неуморно как свирят щурци.     

В мечтите ми любов ще откриеш  

и свят, започващ винаги с теб.

Като влюбен стих, недей да ме триеш,

запази душата ми на поет.

Мислите си ще ти дам, под наем.

Но наема тройно ще си платиш.

Тези мисли, и двамата знаем,

докосват съня ти, когато заспиш.

При всяка мисъл, че си някъде там

срещу вятъра задъхана тичам,

бягайки към теб ми стига да знам,     

че мога теб, и само теб да обичам.

Ще ти подаря проклятието си!

Знам! Ти за него мечтаеш.

Проклятието да те обичам.

Да мисля само за теб.

И там между утрото и съня,

с всяко вдишване под твоите пръсти

да се чувствам завършена…

                                                 …до теб!

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??