Mar 23, 2007, 12:09 PM

Мога, мога... 

  Poetry
902 0 2



                   Мога, мога...

 

Мога да съм влюбена във трима

и за тримата ще пиша в рима.

Други трима ще простят,

в списъка остават по-назад.

Ала на последните, които

все по право, на зелено...

преминават първи,

изгрева ще дам,

ако потрябва,

даже да е омотан във върви!

Даже да се стапя във жарава

и превърнат в пепел сива,

в шепата ми сбрана,

вярвайте ми,

че за тях си заслужава

даже, кървава, да ми напомня рана!

Даже да остана с едното си крило,

преливаща от било в небило,

даже с автостопа дращещ

на завоите -

те изпиват ми тревогите

и в свещена свобода подаряват ми света!

 

О, това тъй прекрасно го мога!


23.03.2007г.

© Делфи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??