Jun 25, 2009, 5:18 PM

Мой роден град 

  Poetry
2083 0 3

Мой роден град,

не съм във теб родена,

ала с любов наричам те така.

Когато бях бездомна, уморена,

ти бащински подаде ми ръка.

 

Дойдох при теб преди години,

отчаяна, сама,

подгонена от орис тежка, 

с безрадостна съдба.

 

Ти срещна ме с усмивка ведра

и каза ми "Ела!

Не се предавай, дъще клета,

на тежката съдба.

 

Вдигни глава и усмихни се

широко на света,

труди се тук и дом ще имаш

за твоите деца!"

 

Благодаря ти, град обичан,

за твойта доброта.

Теб роден край ще те наричат

и внуците на моите деца!

 

 

 

© Ракина Радева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??