илюзии
въздигнати във плът
подобно на плашило в нива
пернати плашат
жилав е страхът
гладът го чака да отмине
а времето за урожай тече
стопанинът прибира резултата
от-до
изпод човката на прегладнялото врабче
и няма път за връщане оттатък
похарчени
подрънкват в чужди джоб
моментите
не осъзнали собствената сила
това ли искаш разумът да отрече
мисли и действай
птичешко сърце
все още ти си живо
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.