Mar 23, 2010, 2:41 PM

Може, но по Би Би Си 

  Poetry » Humour
541 0 4

(из цикъла "Вицове в рими")

 

Иванчо се загуби. Уж бе с дядо,
пък той се заприказва с чичо Владо
и малкият, унесен във игра,
че е самичък изведнъж разбра.
За щастие, във сградата наблизо,
видя детето полицай да влиза,
настигна го и през сълзи отрони;
„Загубих се...” Човекът със пагони
опита се да утеши детето;
„Недей да плачеш! Успокой се! Ето
до радио съобщение ще пратим,
че си при нас. Тогава мама, тати
ще чуят и ще дойдат!” „Няма, няма
да чуе нито тате, нито мама
съобщението...” – малкият проплака.
„Как няма да го чуят? – не дочака
детето да довърши, полицаят –
Веднага ще го чуят, то се знае!”
„Ще трябва да го пратите обаче
до Би Би Си!” – не спира то да плаче.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??