Mar 4, 2011, 10:24 PM

Може това да са просто думи... 

  Poetry » Other
506 0 0

Може  това да са просто думи,

може пък това да е нечий портрет,

на хора незнайни, свързани в рими,

на хора объркани, хора без ред.

 

 Да, тези герои сме ние самите.

И няма никаква грешка в това,

че чакаме ний да изпълнят молбите

на нашите себелюбиви сърца.

 

Ний слушаме, без нищо да чуваме.

Ний гледаме, без да прозрем,

че с грешките ний се ръкуваме

и даже не търсим подем.

 

Благодарност какво е, не знаем,

не оценяваме това, че вървим

и никак не щем да признаем,

че повеч’ от всичко грешим.

 

Отхвърлихме ние от себе доброто,

отхвърлихме Бога, наший творец,

и колкото повече се храним със злото,

отричаме толкова наший Отец.

 

Но няма туй вечно да продължава,

всичко си има свой собствен край

и не на всеки се Бог задължава

да стигне човекът до вечния Рай.

 

Българи!

Ваш’те предци за таз’ вяра умираха,

непоколебими пред жестокия враг

и само в таз’ вярa, надежда намираха,

преодолявайки поредний овраг!

 

Нека започнем ний ново начало,

да тръгнем по пътя на наш’те деди

и пак да застанем голямо и мало,

пред Този, който сърцата следи.

 

Може това да са просто думи,

изречени от безумний глупак,

може да са спасителни рими

и в този час да дават ви знак!

 

Богдан Вълков

© Богдан Вълков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??