Apr 21, 2024, 1:14 PM  

Молитва 

  Poetry » Free verse
66 0 0

 

Прости ми, Господи,че съм непокорна твоя дъщеря!

Проти ми,че не мога да търпя и в желанието си да помагам, наказвам своята душа!

Прости ми,че не спирам да греша и лутам се, и падам, и пак не спирам да вървя!

Прости ми,че не мога да се доверя и предпочитам уединението в тази тиха своя самота, като сърна, търсеща оазис, в който да се приютя! Скитам се мисловно измежду листата на зелената гора.

Искам да избягам далече от хорски мисли, от пороците, от измамните слова. И ако трябва ще моля в сокол да се преобразя, далеч от всичко аз да отлетя.

Всичко земно е порочно и аз съм като улов на тази земя. 

И в неделното утро, моля отново за това-да ми помагаш, да ми простиш,че не спирам да греша!

© Надежда Максимова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??