Apr 22, 2010, 2:41 PM

Молитва 

  Poetry
977 0 3

Боли ме от болката на другите.
Боли ме, че страда светът.
Боли ме от всяка една твоя отронена сълза.

Аз страдам заедно с бурята.
Всеки гръм раздира душата ми
и, Бога ми, ще се пръсне главата ми,
ако не зърна усмивка веднага.

Омръзна ми от намусени хора.
Всеки живее със своята мъка
и навън, Божичко, бъка
от изстрадали хора с уморени сърца.

Аз искам да помогна на всички.
Да дам на всеки от мойта любов.
Да попълня сивото с цветни боички
и, Боже, към теб отправям зов -
нека се усмихне светът!

© Анита Райкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прегръдка и за теб! Благодаря!
  • Харесах, Анита.
    Когато идеята е ясна, и стихът става сполучлив.
    Поздрав!
  • "Боже, към теб отправям зов -
    нека се усмихне светът!" - От твоите уста в Божиите ушиПрекрасна молитва
Random works
: ??:??