Apr 14, 2010, 10:19 PM

Моля се 

  Poetry
666 0 7

Лист, откъснат от стар  календар,
е животът ми - смях и неволи.
Днес стоя пред светия олтар,
паля свещ и смирено се моля:

Направи ме красива, небе,
като перлите в бисерна мида,
с детелини - очи и ръце -
пеперуди, та той да ме види.

Направи ме стихия, море -
като тебе загадки да крия,
но дори всичко в мен да умре,
пак брега си с вълни да завия.

Дай ми сили, извечна земя -
всяка болка и грях да прощавам,
от сълзите да  никнат цветя,
а след мен светлини да остават.

И накрая - да имам сърце -
от престъпник сълза да изтръгна
или смях от сиротно дете.
После мога сама да си тръгна.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??