Nov 19, 2022, 12:44 PM

Момиче, пленено от страх 

  Poetry
203 1 1

Тя се грижи за двете момчета
и ги гледа с любящи очи.
Тя е тяхната майка – планета,
но от мъка не може да спи.

Тя излива тъгата си рано,
но отново усеща – боли.
Тя си мисли – сърцето е ра̀на,
а животът гори и кърви.

Тя нанася и грим, и червило.
На душата скръбта ѝ личи.
Синоним е на женската сила,
но в очите ѝ слабост крещи!

Николай и Валери обича.
Океан ще преплува за тях!
Тя е тъжно априлско кокиче
и момиче, пленено от страх.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??