Nov 5, 2006, 10:21 PM

Момичета или момчета 

  Poetry
1135 0 12

МОМИЧЕТА ИЛИ МОМЧЕТА

 

Когато стане дума за поезия

си мислим ний за хубава поема,

но никой не възпява таз мизерия,

която бавно трайно ни обзема.

 

За що ли мислите ви аз сега говоря

за липсата на средства - просто бедност?

Не! За вашето внимание се моля

да видите таз липса на човечност!

 

Забравихме за дълг, за ценности и за морал

и всеки крие поглед във безверие,

нима не виждате големия провал

на нашето тъй младо поколение!

 

Че що са те – момичета или момчета,

запретнали ръце в юмручен бой.

А техните мъже държат се кат хлапета

от  страх и от безсилие надали вой.

 

Облечени във дрипи - последна мода

без спор за липсата на хигиена,

научили без време на живота кода

и със гневен поглед -поглед на хиена.

 

А смей ли някой нещо да им каже

на тези веч прекършени цветя,

че среден пръст без свян ще ви покажат

и ще довършат със една псувня.

 

А годините, като пчели отлитат

и бързо хвръква младостта,

гнезда да свият те ще се опитат

там в дъното на  пропастта.

 

Но как ще гледат свойте малки

без слънце, въздух, светлина

нали те - истинските майки

живота дават за своите чеда.

 

Когато майките сърцето си отворят

в стремеж да учат своите деца,

ще бъде късно в мир да се помолят

за да  запълнят таз  душевна празнота.

 

Мислете вий - момичета ли сте или момчета

какво сте всъщност, и защо е тъй

помнете във сърцето си завета,

че жени и майки сте, а не “джадаи”.

© Рада Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??