Тя имаше плитка от дълга коса
която земята почти да достига.
И сутрин я миеше с капки роса,
лъч слънчев след туй да я сплита.
Отминаха дните на младостта,
тъй бързо, а трябваше да е вечна.
Но спомен за нея остана сега,
там някъде във вселена далечна.
Животът тече си, семейство, деца,
а работа трудна и скапваше дните.
И чувстваше тежка тя тази коса,
и болка в снагата та чак до гърдите.
Решение трудно бе взела сега,
косата прекрасна тя да отреже.
Изми я привечер с последна сълза,
а сетне остави нощта да я среже.
Сега е стандартно със къса коса,
животът тече си тъй леко, банално.
Понякога нощем изважда я тя
и нежно я гали през сълзите жални.
А днес гледа своята дъщеря,
със плитка достигаща до земята.
Девойка прекрасна със нежна снага,
тя плитката своя с любов си премята.
И сети се мигом, ще дойде денят,
плитката своя в сълзи ще отреже.
Обзе я отново онази всесилна тъга,
а мъка я давеше с болката режеща.
© Петър Петров All rights reserved.