Моноспектакъл, а прочит за двама,
лиричен сюжет, ням монолог,
попрегърбена, стара, забравена драма,
мим, изиграл нечий тъжен живот.
Сцена самотна, прашни завеси,
вход, тишина, портиер побелял,
сребро потъмняло под старите свещи,
лунният лъч, в прожектор огрял.
Моноспектакъл, отмираща буря,
парчета разпръснати, разбито сърце,
в залата празна момиче със цвете,
мим, остарял с вяло лице.
Безлика апатия, очи пренаситени,
редки овации, смях в унисон,
сълзи, появили се в лъжи преосмислени,
фалшив, натежал, финален поклон.
© Иван Шмугарски All rights reserved.