Jun 10, 2010, 2:56 PM

Море от морз 

  Poetry » Other
976 0 11

Престорих се на твоето отсъствие

при жалещите гларуси на кея.

Морето се затегна в хищни пръстени,

втвърди се, наедря и ме замери

 

с оглозганите мрежи на рибарите.

Прочисти се Ахтопол от смъртта им.

Но лодките са тежки като кранове

с пробити гърбове и здраво дъно.

 

Роди се днес. А аз съм друга дата

под чезнещите перки на делфините.

Гласът ми е остатък. Кух остатък

от празното очакване на мида.

 

Примигване на фар, копнеж по морза,

изпратен за безгласно предизвестие.

Дълбокото изплува като кораб,

от който става плитко в дробовете ни.

 

Престорих се. Дано ми чуеш липсата,

понякога по-стръвна от посока,

почти до тишина, почти до писък...

Море от морз в петите на Ахтопол.

 

© Ружа Матеева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??