Aug 29, 2023, 10:04 PM

Морска шир 

  Poetry » Civilian
194 0 1

Обичам морето безумно

и стария пристан на кея.
Обичам го бурно и шумно,
притихнала в тиха алея.

 

Обичам вълните пенливи,
поглъщащи топлия пясък.
Обичам скали причудливи,
пречупващи силния тласък.

 

Обичам морето сънливо,
прегърнало изгрева нежно
и утрото бодро, щастливо,
окъпано в царство безбрежно.

 

Обичам морето вълшебно,
понесло копринено тяло.
То носи наследство неземно
и вяра в щастливо начало.

 

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • О, и аз безумно обичам морето
Random works
: ??:??