Jul 21, 2013, 10:26 PM

Морски вечерен сонет 

  Poetry » Landscape
1665 3 14

 

 

МОРСКИ ВЕЧЕРЕН СОНЕТ

 

 

 

Вечерите тук са нежните мечти на недокоснато момиче.

Морето си почива уморено от безмилостните слънчови очи.

Луната бавно и разблудно жълтата си нощница съблича

и я мята като мрежа във водата златни рибки да лови.

 

Облаче се е загубило и в тъмното не може да намери пътя.

Светулчица с фенерче търси първата си обич.

Щурци гуляят, плачат, после свирят с радостни цигулки.

Скрит сред клоните, ветрецът бурята си тайно точи.

 

Звездите – нощни чайки, кацат по вълните на небето.

Пясъкът брои щастливите си мигове и детски се усмихва.

Ангели на воля във душите светли химни шепнат.

Птиците заспиват и сънуват еротични стихове.

 

А аз съм седнал като статуя на Микеланджело и гледам

тази бляскава и вдъхновена Божия победа.

 

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??