Моят народ за жалост си отива,
едни с чанти и куфари в ръка,
други – остарели, поемат към вечността,
остават само силните и остаряват с тъга!
Моят народ за жалост си отива!
Къде си тръгнал, българино, по света?
Да, тук е много трудно за съжаление сега,
но това не е твоят път, той води към дома!
Моят народ за жалост си отива,
той гине, изчезва, просто се топи!
Като снега през пролетта, загива,
а другарят до него мълчи ли мълчи!
Моят народ за жалост си отива,
но ще позволим ли българите, ние, това.
Една велика нация никога не загива,
тя ще остане и пребъде на света!
© Валентин Миленов All rights reserved.