Имам си един приятел,
на сиренцето обожател.
През нощта, когато спя,
го обръща на игра.
Хлопа-тропа по тавана
и не мога да го хвана,
той голям е беладжия,
гризе салам, дърво, хартия.
Има розови очички
и закръглени ушички,
има си и сив кожух,
пък и много остър слух.
Не се води на каишка!
Що е то? Това е .....................
Този, който го познае,
с него ще си поиграе,
а сетне за благодаря,
дори ще му го подаря!
Авт. Весо: 23.01.2020г.
© Веселин Христов All rights reserved.