Nov 22, 2007, 11:40 AM

Моята Книга на промените 

  Poetry
520 0 4
Творчество - не с ума твори,
а сърцето каквото ти шепти.

Изпълнение - на идеите дай цвят,
да отразяват пъстрия свят.

Начало - открий светлината,
само тя прогонва мрака.

Недоразвитост - придобий знание
и по-късно ще имаш признание.

Изчакване - прекоси реката,
когато падне нивото на водата.

Осъждане - опознай първо злото
и осъждайки го, избери доброто.

Воюване - не воювай за победа,
а побеждавай за напредък.

Приближаване - истината докосни
и тогава с другите я сподели.

Възпитаване - малките неща оцени,
разбери ги и с тях се обогати.

Настъпление - тръгнеш ли напред,
помни защо и търси пътя лек.
........................

Няма край - през хаоса премини
и тогава ти безкрай твори.

© Васил Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??