Jun 25, 2015, 6:10 PM

Моята муза 

  Poetry
340 0 4

МОЯТА МУЗА

Аз не пиша така - всеки ден по дванайсет куплета.
Имам своята муза и някаква доза талант.
Питат: "Пишеш ли?" Пиша, момичета и момчета.
Все пак, знаете, аз за това съм призван.


Но талантът ми стига за няколко стиха на месец,
пък и музата май предпочита "добро" кафене,
във което ти сипват уиски и звучи тъжна песен
как се пада пред своя избраник възлюбен на колене.

 

Сантиментът я гони в това кафене моята муза почтена.
Забавлява се яко и изобщо не мисли за мен.
Не усеща, че време лети и че всяка секунда е ценна.
Не запретва ръкави в услуга на страстния фен.

 

Та така - аз не пиша всеки ден по дванайсет куплета,
но напиша ли нещо, в този миг го дарявам на вас.
Извинете я, моля ви, моята муза проклета!
Мързелива е, казвам ви, тя и, разбира се, никога аз!
02. 05. 2015 г.
Русе

© Румен Ченков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво стихотворение е сътворила твоята муза!
    Поздравление за нея! Ех, и за тебе, нали ти си вложил малко труд!
  • Благодаря ви!
  • Жена е значи... И това и е простено
    да се поглезва и да мързелува.
    Но все пак готино стихотворение
    напук на мързела си е изфабрикувала...
  • "Истинската поезия се ражда, когато иска тя, а не когато искаш ти", е казал преди време Лермонтов. Пиши, както и когато ти диктува сърцето
Random works
: ??:??