Мравчицата работлива,
тя по цял ден не се спира,
житце сбира и се труди
със дечицата си щури,
че когато върла зима
всичко вън затрупа
и снежеца бял и пухкав
се посипе тука.
Тя с дечицата си щури
ще се скрие под земята
и ще хапва житце сладко,
сбрано от нивята.
© Нели Радичкова All rights reserved.