Apr 18, 2019, 8:11 PM

Музика 

  Poetry » Other
592 0 1

В мелодия на музика неземна,
потъвам като есенно листо –
удавник ли, спасен ли съм не зная,
но знам, че тук е моето место,
защото за света сега прогледнах.

 

Приклекнал пред олтара на Живота
в молитва аз протягам две ръце –
неверник ли, монах ли съм не зная,
но знам, че твоята душа дете –
ще бъде моята Голгота.

 

Обречен съм от дяволска магия,
погубен съм от лошия оброк –
наивник ли, мъдрец ли съм не зная,
но знам, че музиката ти е чуден грог,
от който винаги ще искам аз да пия!
 

© Светлан Тонев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??