Nov 26, 2019, 1:28 PM

Мъжът, жената и мечтата 

  Poetry » Other
491 3 5

Мъжът за жената е болка и радост,
навярно дори е солена сълза.
Жената, пленена от сила и младост,
избира да бъде до тази скала.

 

Жената раздава добро на букети,
душата ти гали и пали пожар.
Когато е тъмно, в тунела ти свети
и дава съвети с познатия чар.

 

Лъжата пред нея съблича се гола,
танцува пияна за десет мъже.
Целува ги пряма и губи контрола.
Сега си надяна дебело въже...

 

Обесена дама. Това ли видяха?
Лъжата остана сама и без глас.
Мъжът и жената отново успяха
мечтата да бранят. Мечтата за нас!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??