Jul 2, 2009, 5:49 PM

Мъртва 

  Poetry » Other
491 0 0

Сълзите политаха

като капки дъжд

от зелените очи.

Обагрените в червено

устни, леко отворени,

задържаха последния дъх.

Вятърът, бушуващ

в клоните на дърветата,

вдигаше прахта

от калните улици.

Но чуваше ли някой

страдащите стонове,

спомняше ли някой

топлите ръце

и очите чисти?

В безумния си бяг

открила бе

ръката на смъртта

и безжизненото

проснато телце

сливаше се нежно

с моето сърце.

 

 

© Галя Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??