Изтощена, загубила вяра отдавна,
към теб устремено вървя.
Търсеща обич там, където я няма,
се препъвам, но виж ме – вървя.
И в прегръдки си нежни нощта
ме обгръща, знае – аз съм пияна.
Отново подтиква към твоята къща,
да разкъсаш душата,
във сълзи обляна.
А съзнанието замъглено
плахо дочува собствен си вик:
„Ти си страхливка!”
Опонирам му смело:
„Животът от рано показа ми свойте
най-тъмни, най-тайни страни.
Забавата, каза, не е за тебе,
предричам ти само среднощни беди.”
И замлъква съзнанието, засрамено ме оставя
да се тътря по улиците мъртвешки.
Отказа се разумът, открил е навярно –
носи ми само грешка след грешка.
© Няма Начин All rights reserved.