Oct 18, 2023, 1:32 PM  

На белѝте слагам край 

  Poetry » For kids
554 2 18

    

Беляджийка съм голяма,

но помощница на мама.

Тате казва: -Ей, не спря,

все в умът ти е беля!

Ту чиния ще строшиш,

ту перде ще откачиш.

Все ми казват: - Ей, дете

спри с белите най-добре!

Докога ще продължаваш?

Хайде, малко да внимаваш!

Вчера счупи вазата с лалета,

и подгони котката проклета.

Цял час баба ти кълбо навива,

плетката разплете - тъй ли бива?

- Знам ли аз, защо белите стават,

как боите ми на пода  падат?

Как филията с масло голяма,

лепна се на новата пижама?

Леле, после стана олелия.

Под леглото легнах да се скрия.

Тихо цял час  там лежах,

да помръдна не посмях.

Най накрая мама ме откри:

-От бели не се ли измори?

После тате ме погледна строго:

-Сто бели са вече много!

-Спирам, тате, обещавам, край!

На белите точка слагам, май!

 

 

© Люси Атанасова All rights reserved.

The work is a contestant:

Пакости и наказания »

5 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??