Mar 21, 2007, 1:19 AM

На брат ми 

  Poetry
4162 0 3

Различни от земята до небето,
аз - вкъщи, ти - по пътищата все,
аз - примерна, а ти - детето,
което не обича да чете!
Ти - див и неспокоен, аз - душица,
дори не си говорехме със дни,
ти - двойки, аз пък все шестици,
пестях, ти - вечно без пари!
Аз криех се в мечти и книги,
а ти навън - във пакости, игри,
аз - всичко с труд постигах,
а ти - с куршуми и стрели!
На татко - непристъпната душа,
на майка е инатът и мечтите,
един от нас дори и не успя
от тях да смогне да се скрие.
И двамата сме бягали обаче
от все едни и същи болки!
И в този дълъг бяг си знаем, че
ни чакат още много обиколки!
И заприличваме си с времето,
все повече със всеки ден!
съзираме по-ясно отражението
аз - в теб, а ти - във мен!

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Разкошен е!!!
    Сякаш видях себе си и сестра си в него!
    Благодаря ти!
    Бъдете живи и здрави!
  • Страхотно е и аз се опитах да напиша стихче за брат си,но не стана така истинско като твоето!!
  • Много хубав стих, Катя!!! Поздрави!!!
Random works
: ??:??