Mar 2, 2008, 5:07 PM

На чисто 

  Poetry » White poetry
543 0 2

Бяла светлина.

И слънцето искри върху белият китеник...

 

"Скучно ми е, а на теб?"

 

Нека повървим по ръждясалите релси,

за да открием щастието днес -

Изгубени и жадни.

 

*       *      *

 

Влез в малката къщичка,

аз ще те снимам

и ще те помня така -

с прокъсани дрехи,

малки надежди

и голямо, празно самочувствие.

 

Щрак.

 

Запомних всичко:

Неделите,

Разходките,

Пясъка и изневерите,

докато си "навивах на пръста" лъжи.

 

Сега разбра ли, че не си обичал?

И разбра ли какво си загубил?

Разбра ли за втълппеното его?

Видя ли, че всичко ти липсва?

 

*       *       *

 

Хайде да свалиме маските

и да признаем колко сме лъгали

и себе си и другите.

С напукани от времето усмивки,

да съберем листата от стените

и да приключим на чисто.

 

                                         01.03.2008

© Гергана Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??