Nov 14, 2013, 6:19 PM

На душата ми черният дял 

  Poetry » Other
470 0 0

Океан от черно мастило

изливам на листа ледено-бял.

Дали то е някак разкрило 

на душата ми черния дял?

 

Дали ще каже на другите

кого искам и какво ми тежи?

Ще разберат ли само най-лудите?...

... мастилото не ще да мълчи.

 

Оформя думи, съдби и спирали,

живота разказва, споделя, крещи.

Какво е зад думите - дали са разбрали?

Дали в ума им мойто мастило лъщи?

 

А когато изкапе докрай,

чудя се, какво ще остане от мен,

щом душата ми цялата май

лежи гола на листа студен.

© Мелан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??