Jun 11, 2010, 9:56 PM

На две половини 

  Poetry » Other
889 0 2

Сутрин е с него,

там се събужда,

привидно от сладък

и спокоен сън...

Секунди, преди да отвори очи,

тя пропъжда

спомена от нощния, далечен звън

на чашите - от шампанското изпито

с другия - забранената, стара любов,

която все пропъжда открито

вече почти един цял живот...

С лъжи започва деня си,

с лъжи завършва нощта.

Кого ли лъже?!

... в ума си,

отричайки себе си,

остава сама.

Усмихва се, на него говори,

а мислите отлитат в друга посока...

Плаче наум със себе си спори,

кога ли изтича и на лъжите срока...

...

Не би могла пред тях за се изправи,

твърде дълго оплитала своите мрежи.

Заблудена, блудна какво ли да прави,

зли демони ù казват да реже

сърцето на две... и готово -

на равни половини разделя,

без значение ще боли ли отново,

но кой ли от тях ще поиска

сърцето ù с друг да споделя...

 

© Десислава Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Така е - в любовта няма правилно... сърцето само определя правилата...
    А на нея и кажи да пише още - харесва ми!
    Поздрави!
  • Хареса ми и като идея и като изпълнение!
Random works
: ??:??