May 1, 2006, 7:10 PM

На един приятел 

  Poetry
909 0 2

Той самият - урна,
а в урната - пепел,
но под пепелта - въглени -
дреме цяла вселена.

Казва - бил кладенец,
дълбок, тъмен и хладен,
но утолява жаждата
на някой странник забравен

Той е лъч - лунен,
слънчево отражение.
Често краде от съня си,
за да раздава надежда

Той е връх - непокорен,
като тия, дето катери.
Той е ръка - разтворена,
готова да те намери

Той е добър приятел,
когото даже не съм срещала,
но пред него излях душата си,
макар да е толкоз далеч

© Десислава Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??