Как неусетно си отмина пролетта.
Изчезна призрачно последната омая.
Остави тя в безбройните цветя
магията да пазят дъх до края...
Вървя по горската пътека в летен транс,
под изумрудените взори на листата.
С ливрея времето ми прави реверанс
и с наметалото на спомените ме намята.
Самотен скитник в тъй невзрачен свят,
разхождащ минало сред горските дъбрави,
загърбил мисълта да е богат,
простил се с болната илюзия за слава.
Копнеещ само за покоя на духа
под острите бодли на тишината.
Честит сред пропастите под върха,
издигнал скален паметник на самотата.
© Младен Мисана All rights reserved.
Самотен скитник в тъй невзрачен свят,
разхождащ минало сред горските дъбрави,
загърбил мисълта да е богат,
простил се с болната илюзия за слава.
Копнеещ само за покоя на духа
под острите бодли на тишината.
Колко е хубаво, когато тишината има облик, а не е само ужасна тежест над нас... Колко е странно, че сред хора самотата е много по-мъчителна, отколкото сред дърветата, цветята. Там - в зеления свят, самотата има по-скоро положителна същност, за разлика от самотата, когато сме сред хора. Човекът има толкова гореща нужда от различното, а все пак го унищожава. Толкова хубаво би било, ако тези, които унищожават, прочетат това тук. Простичко, чисто.
Човекът в града понякога губи себе си, макар и без хищници наоколо той постоянно е в опасност...