Sep 18, 2012, 10:45 AM

На Жулиета и Ромео 

  Poetry » Love
675 0 0

Поет ви някога с перо родил

в  съзерцание на красотата,

и за навеки храм ви съградил,

на хората в душите, във сърцата.

 

Жулиета и Ромео дал ви име,

образ дивен и свенлив,

не можем с друг да ви равниме,

няма друг така правдив!

 

Навеки жив ликът остава,

по красота непобеден,

неподвластен на забрава,

във времето увековечен.

 

Името ви е любов,

вярност, преданост, мечта,

и вярата е ваш покров 

към бъдното, към вечността.

 

1972 г.

© Динко Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??