May 17, 2006, 5:01 PM

На майка ми 

  Poetry
852 0 7
Защо смърта отива при добрите?
Нечакана, очаквано жестока
тя грабва своя жребий, тя не пита
човек ли смачква или червей. Срока
изтекъл е! Но що за жалък срок,
тъй смешно кратък, дяволски нелеп!
Да прокълна или да моля бог...
Не е ли все едно, щом нося креп.
Щом няма да се върнеш пак при мен,
не ще докосна топлите ти длани,
не ще благословиш днес моя ден,
и няма да целунеш дъщеря ми...

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??