Jan 30, 2021, 3:14 PM  

В една година 

  Poetry
237 4 5

Нарочил си ни - мене, татко...

Все казваха на него, че приличам.

Изправих се до силното му рамо.

Не трябваше да се родя момиче...

Но Господ знае кой какво му трябва

и гледа ни сеира отвисоко.

Аз планове си правя за безкрая,

баща ми на полето сее просо.

И бавно поприведен се прибира,

едно и също – топлия обяд на мама.

Един за друг създадени са свише -

един за сила, другият за вяра.

Но идва ден във който сме избрани

и аз, и татко – във една година.

Дано да издържи на гроба мама,

че вместо двама да не станем трима...

 

 

 

Посветено на Майката.

© Геновева Симеонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??