Dec 7, 2008, 4:51 PM

На масата 

  Poetry
593 0 5
НА МАСАТА


Тя е арена на празните приказки,
уж всички сме Сандокани от Азия.
Мечтаем за власт, тънем в изкази.
И пием вино. Замезваме с фантазии.


Тук сме родени с безбройни късмети.
Напиваме се - обединихме родината.
Превзехме Европа - станахме кметове.
На масата за свободата всеки загина.


Хвалбите се пукат от думи-мехури.
Уж сме много. Стоим самотни.
Сега от чукундури сме трубадури.
Дерем се с нокти, като животни.


Наздраве, за балканските ни нрави!
Да пием! Да замезим с фантазии!
И пак на колене оставаме прави.
Дано Бог ни пази! Бог да ни опази!

© Мимо Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??