Jun 5, 2012, 3:11 PM

На молива връхчето сваля товар от снагата ми 

  Poetry » Phylosophy
1566 1 33

"Все още съм извор и знам как се става река!"
                                                            * Кирил Аспарухов

 

Все още съм извор и знам как да стана река!
Да сричам умея по бълбукащи камъни в плиткото,
където мехурчета малки нанизвам с минути "сега" -
събирам в сезони усмивките сладки на детството.

 

И още - изписвам със трепет по гладки стени -
на молива връхчето сваля товар от снагата ми.
Така разтоварвам тъгата от тягостни дни
и топля с малки усмивчици дните ви!

 

И още си мисля, че имам какво да отдам -
градежът в сърцата, иззидан от хубави спомени.
Дано (и дали) ще остане частица от мене? Не знам -
речено-сторено... Думите ми са с обич облечени!

 

--------------------

* Кирил Аспарухов – журналист и водещ на авторското предаване „На брега”,
което се излъчва в ефира на тв „Черно море”. Удостоен с награда „Варна”
в областта на изкуството и културата. Шоумен и водещ на редица фестивали и
множество културни събития в морската столица. Човек с невероятно излъчване!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??