Jul 27, 2022, 3:41 PM

На петдесет 

  Poetry
455 2 6

 

 

 

След петдесет му свикнах на света.

Аз имам мойта златна сватба с него.

Забих гвоздей в старата греда

И окачих младежките тревоги.

Прибрах в скрина, оцелял от три войни остарелите желания.

След петдесет му свикнах на света.

Със всичките му странности и прегрешения.

 

 

Отидох в кръчмата да се напия

С приказки на хиляди несретници.

И някак празнично се виеше дима цигарен над главите ни.

Опитах от от оная лютата, от която всичко ще си кажеш.

Почерпих всички по едно.

За здраве и за дълголетие.

 

На петдесет му свикнах на света

Къде ще идеш - има ли спасение

На петдесет му свикнах на света.

А той на мене свикна ли - не зная..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Svetoslav Vasilev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубав стих!
  • "След петдесет му свикнах на света"
    И аз така, сега се броя на 1 годинка след 50. На 50 животът заочва отново и е още по-хубав.Поздрави!
  • Знам какво е, Светльо. Както казват местните аборигени тук: “Бил съм в твоите обувки”. Още един идиом от мен. Или още един идиот до теб в кръчмата. 😊🥃👍
  • Харесах!
  • Супер е!
  • Свикването не е проста работа. А и свободата с навиците няма нищо общо. Хареса ми много.
Random works
: ??:??