НА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ЖЕНА МИ
Като песен, запята отдавна
и още несвършила,
като свещица, току-що припламнала
в храма ми мръсен
и димен от его зловещо
приседна до мен,
за да ми кажеш нещо
точно на рождения си ден.
Беше нежно, беше много мило,
безсловесно, като крехък креп,
а ми вдъхна дух и сила,
както млада като бе.
11.03.11г
© Ангел Веселинов All rights reserved.