НА САШКА
В стаята растеше цвете.
Но някак си унило беше.
И само сухите листа
напомняха , че беше във саксия.
Но тази сутрин не го огря.
То беше късна зима.
И ето пролетта.
А някой неволно пак се сети
да влее мъничко вода
и цветето се пак събуди.
От малък лъч в утринта
копнееше навънка да излезе,
да се порадва истински на пролетта
и с присъствието си да ми докаже,
че то е живо цвете
и краси света!!!
В. Иванов 06.05.2009г.
© Валдемар Иванов All rights reserved.