Jul 18, 2012, 1:18 PM

На татко 

  Poetry
556 0 0

Пролетта не успя да дочакаш

и кокиче да откъснеш с ръце,

не дочака и първото внуче,

за което копнеше твойто сърце.

 

Душата ми тъжна е вечер

и от очите ми дъжд вали.

Ти замина много далече,

живееш сега сред звезди.

 

Щом вятърът повее, татко,

търся те в облаците бели.

И питам се дали щастлив си

там - в просторите небесни.

 

Как с мъката да се преборя

и отляво да не ме боли?

Как истински отново да се смея,

когато тъй далеч от мен си ти?

© Любка Момчилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??