Jun 29, 2020, 5:18 PM  

... надежда ... 

  Poetry
387 1 0

Отявлена надежда, накуп надве-натри,

събира без да свежда една и две глави.

Оковите не виждат, поспрели за мига,

до себе само спират, във себе си броят –

 

доколко са си нужни бърборят през уста,

душите им безрадни от тягостна вина

застрелват всяка нежност, обличат я в костюм,

във който й отреждат короната на шут.

 

Надеждата крепи човека – до първото препятствие,

когато без одежда остава излъганото щастие.

Окови са ни дрехите – пъстрят от цветове,

събличаме вечерно, но вечно сме обзети

 

от странен смут и вик бездомен

под покрива ни благосклонен

да търсим теб у мен,

навикнали,

твърдения, обикнати –

 

потърсили нерадостно

нечия ръка,

намираме увиснала

празната лъжа.

© Велина Караиванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??